מאמר

תביעה לפינוי מושכר

השכרתם את הדירה שלכם לדייר שלא משלם שכירות, גורם נזקים או לא מפנה את הבית?

יש לכם דרך חוקית לפנות אותו מהדירה בהליך חדש וקצר יחסית – כתב תביעה לפינוי מושכר.

לפניכם כל מה שעליכם לדעת.

סעיף 81 לתקנות סדר הדין האזרחי עוסק בתביעה לפינוי מושכר. מדובר במסלול מזורז אשר נועד לתת פיתרון לתופעה הרווחת של הפרת חוזי השכירות. בתביעה לפינוי ניתן לקבל פסק דין תוך 60 יום מיום הגשת התביעה. 

תביעה לפינוי מושכר מוגשת במסגרת הליך הקרוי סדר דין מהיר. כתב התביעה מוכתר במילים "תביעה לפינוי מושכר".

יצויין, כי משכיר שעושה שימוש בהליך פינויי מושכר, לא רשאי לתבוע סעדים נוספים בגין הפרות אחרות כגון דמי שכירות ו/או נזקים.

תביעה לפינוי מושכר שלב ראשון – הגשת התביעה בבית המשפט

התובע מגיש כתב תביעה לפינוי מושכר. על התביעה לכלול: תצהיר עדות ראשית מטעמו ומטעם עדים אשר ברצונו להביאם להעיד בפני בית המשפט; אסמכתאות משפטיות- אם יש; חוות דעת מומחה- אם יש; וכל פרט הדרוש והרלוונטי שברצון התובע להסתמך עליו.

מרגע שהומצא לנתבע (לדייר) כתב התביעה, יש לו 30 יום להגיש כתב הגנה ולצרף מטעמו את כל המסמכים הרלוונטיים כולל תצהירים. נתבע בתביעה לפינוי מושכר לא יהא רשאי להגיש תביעה שכנגד או הודעה לצד שלישי. בעצם המדובר בהליך שדומה להליך סדר הדין המהיר שתכליתו להביא לידי כך שכל חומר הראיות והעדויות יהיה פרוש בפני בית המשפט כבר בדיון הראשון על מנת לאפשר לבית המשפט הכרעה מהירה בתיק.

בית המשפט יקבע מועד דיון שלא יהיה מאוחר מ-30 יום מהמועד האחרון להגשת כתב ההגנה האחרון בתיק על ידי הנתבע  (הדייר) על בית המשפט לסיים את הדיון בתוך יום אחד במידת האפשר ואם אין ביכולתו לעשות כן יקבע ימי דיון נוספים שיהיו רצופים. כמו כן, כחלק מהגשמת מטרת ההליך המזורז על בית המשפט ליתן פסק דין בתום הדיון בתובענה ולכל המאוחר תוך 14 ימים.

תביעה לפינוי מושכר שלב שני – ביצוע פסק דין בהוצאה לפועל

אם הנתבע, (הדייר) ממשיך בסרבנותו ולא מכבד את פסק הדין, במקרה כזה עומדת למשכיר הזכות לפנות להוצאה לפועל לאכיפת פסק הדין.

עם פתיחת התיק לפינוי מושכר ימציא המשכיר לדייר הודעת אזהרה בצירוף הודעת פינוי שתפרט, בין היתר, את תאריך הפינוי, שיכול להתבצע לאחר 35 יום מיום קבלת האזהרה לידיו.

לאחר המצאת האזהרה, על הזוכה להגיש לרשם ההוצאה לפועל בקשה לפינוי שתנקוב תאריך פינוי באחד מ-14 הימים שלאחר תום תקופת האזהרה.

במידה שחלף הזמן הקצוב, והדייר עדיין בביתו של המשכיר, המשכיר יכול לפעול להוצאתו הפיזית מהמושכר. ביצוע הפינוי ביום שנקבע, נעשה באמצעות עו"ד בסיוע קבלני הוצל"פ, בליווי מובילים וכשצריך: סיוע משטרתי.

עורך דין מגשר ונוטריון ינון ברקאי

טלפון: 03-5050890

סלולרי: 050-9977607

פקס: 072-2447310

מייל:  yinon@barkai-law.co.il

אתר אינטרנט: www.barkai-law.co.il

* כל הזכויות שמורות לעורך דין ונוטריון ינון ברקאי.

* אין באמור במאמר זה כדי להוות ייעוץ משפטי.

קידום אתרים אורגני
דילוג לתוכן