פציעה באופניים וקורקינט חשמליים
מאת: עורך דין ונוטריון ינון ברקאי. במאמר זה נדון בתוכן חשוב ועדכני על אופניים וקורקינט חשמליים.
בשנים האחרונות הפך נפוץ השימוש באופניים והקורקינט החשמליים. מצד אחד, השימוש בכלי רכב אלו חוסך דלק, טוב לזיהום אוויר, מצמצם את כמות הרעש באזור עירוני, טוב לפעילות גופנית ומצמצם את כמות המכוניות שעל הכביש והפקקים. מצד שני, מסוכן הן למשתמש והן לסובבים אותו.
על אף היות כלי רכב אלו ממנועים, עקב לאקונה (חוסר בחוק) המחוקק לא הכיר בכלי רכב אלו כ"כלי רכב", וחוק פיצויים לנפגעי תאונות דרכים לא חל עליהם. הווה אומר, אין ביטוח חובה המכסה פגיעות הנובעות משימוש באופניים וקורקינט חשמליים והסיכון הוא גדול.
נהיגה ברכב מנועי מחייבת פוליסת ביטוח חובה על פי דין, בניגוד לאופניים וקורקינטים חשמליים. מטרתה של פוליסה זו היא שתהיה חברת ביטוח אותה יהיה ניתן לתבוע במידה והרכב היה מעורב בתאונה בה נגרמו נזקי גוף. לכן, אם רכב פוגע ברוכב אופניים יש חברת ביטוח אשר ניתן לפנות אליה. רוכב האופניים יתבע את חברת הביטוח של נהג הרכב הפוגע, זאת מאחר ובתאונות דרכים- נזקי גוף אין צורך בהוכחת אשם. אך, שימו לב כי במקרה שנהג קורקינט או אופניים פוגע בהולך רגל, הוא נהיה חשוף לתביעה אישית הואיל ואינו מכוסה בפוליסת ביטוח.
התקנות החדשות
באוגוסט 2016 הותקנו תקנות חדשות הנוגעות לאופן השימוש באופניים וקורקינט חשמליים. התקנות מאפשרות לרכב על כלי רכב אלו רק מגיל 16 ואילך. חל איסור להרכיב אדם נוסף על הקורקינט או האופניים. הרוכב חייב בחבישת קסדה ובשעות החשיכה עליו ללבוש אפוד זוהר. מהירות הנסיעה הוגבלה ל-25 קמ"ש והספק המנוע הוגבל ל-250 וואט ואסור שמשקל הכלי עצמו יעלה על 30 קילו. הנסיעה מותרת על כבישים ועל שבילי אופניים בלבד.
רוכב אופניים שנפגע ממפגע סביבתי בכביש יכול לתבוע את הגוף האחראי לתחזוקת הגורם לפגיעה. זה יכול להיות מוסד מסוים, זו יכולה להיות רשות מקומית או בעל קרקע.
במידה וחס וחלילה נפצעתם תוך רכיבה באופניים או קורקינט חשמליים, צלמו את מקום התאונה ככל שניתן ואם אתם לא יכולים תדאגו שגורם מטעמכם יתעד את מקום האירוע, את השילוט שמסביב, את הבור או המפגע שגרם לנפילתכם. פנו את עצמכם למיון, עשו כל שהרופא אומר לכם, שימרו את הקבלות עבור הטיפולים הרפואיים, הנסיעות, התרופות שקניתם וכן את כל האישורים הרפואיים הרלוונטיים לתאונה.
לאחר איסוף כל החומר הרלוונטי, פנו לעורך דין מקצועי אשר ימליץ לכם כיצד לפעול בהמשך הדרך על מנת שתקבלו את מלוא הפיצוי המגיע לכם.
לפני הכל והכי חשוב, תשמרו על עצמכם ושתהיה נסיעה בטוחה.
עורך דין, מגשר ונוטריון ינון ברקאי
טלפון: 03-5050890
סלולרי: 050-9977607
פקס: 072-2447310
מייל: [email protected]
אתר אינטרנט: www.barkai-law.co.il
* כל הזכויות שמורות לעורך דין ונוטריון ינון ברקאי.
* אין באמור במאמר זה כדי להוות ייעוץ משפטי.